Double-click to start typing

Welcome into my world of Poetry   

Click here to edit subtitle

Blog

Poetry show 

view:  full / summary

Self confidence

Posted by nadira58 on September 14, 2014 at 4:05 PM Comments comments (2)


I have a great message for you all to see and hear. Have conidence in how God created you and dare to be different, dare to be yourself.

http://youtu.be/w-HYZv6HzAs


Be Blessed and Be a Blessing

Opstaan en weer doorgaan

Posted by nadira58 on September 13, 2014 at 6:55 AM Comments comments (0)


De woorden in mijn gedachten strijden om de juiste plaats. Ze starten als vrienden, halverwege raken ze verstrikt in een strijd en aan het eind blijft de finishlijn uit zicht. De woorden in mijn gedachten houden mij tegen en trekken mij terug. Ze laten mij achter halverwege de wedstrijd en ik voel mij verloren. Mijn woorden dansen cirkels op een leeg dansvloer zonder ritme, zonder geluid. Ik voel me hopeloos vastgebonden als een levend mummie. Ik kan niet lachen, ik kan niet praten, ik kan niet zijn wie ik wil zijn als mijn woorden mij levenloos achterlaten, ingewikkeld in een doodskist.


Eén keer kan het gebeuren, twee keer wellicht geen inspiratie, de derde keer misschien een beetje moe maar na de 4e keer voel ik mij geen schrijver meer. Het woord poëet glijdt langzaam uit mijn handen als het mij niet lukt mijn woorden te verwoorden. Ik kan er niet bij, hoe omschrijf ik mijn verlangens en visies als er geen inkt in de wereld is die haar kan omschrijven en haar afdruk kan nalaten. De tijd tikt en tikt maar door en mijn bestemming blijft onbereikt.

 

Een sessie van zuchten, van tranen en gebeden komen langzaam voorbij. Mijn gedicht mag en kan zo niet eindigen want woorden hebben kracht. Maar ook zo mijn gebed. In de ochtend wordt mijn verlamde geest opgewekt door een onschrijfbare kracht die de nacht heeft overleefd. Gods engelen bewapend en gewaakt over mijn dromen en mijn visies. Gefluister in mijn oor om op te staan en door te gaan. Want de strijd is niet verloren, de strijd is nog niet voorbij totdat God heeft gesproken. Want alleen Hij bepaald het begin en Hij bepaald het eind.


It aint over untill God says it’s over – Ezekiel 37:1-14Weet jij wie je bent?

Posted by nadira58 on August 24, 2014 at 3:40 PM Comments comments (0)

Na aanleiding van een documentaire die ik gisterenavond heb gezien over vrouwen en mannen en relaties/huwelijk. Moest ik een stuk schrijven. Het brak mijn hart om te zien hoeveel vrouwen met een low selfesteem rondlopen en zich als ware als prooi laten gebruiken door mannen die hun ei kwijt moeten. Het hebben van meerdere partners in en rond een relatie/huwelijk schijnt normaal te zijn vandaag de dag. Ik was zo geshockeerd om te zien dat er zoveel mensen zijn die geen besef hebben wat de betekenis van intimiteit inhoudt en waar het voor bedoeld is. Alles schijnt om lust en seks te draaien en men denkt dat het daar om draait.Iedereen denkt maar dat ze erop los kunnen leven en dat dit allemaal geen consequenties heeft.

Totaal geen besef van de geestelijke bagage dat ze met zich meenemen.Totaal geen besef.


Gedicht:


Weet jij wie je bent?


Mijn ogen keken rond de wijde wereld in, ik zag haar staan, ik zag haar gaan. Eerst begreep ik haar niet totdat ik dichterbij kwam. Ik hoorde haar praten, ik hoorde haar zeggen. Het is oke? Het is normaal, ik ben zeker niet de enige die het doet. Niet de eerste en zeker niet de laatste. Mijn mond viel open, mijn ademhaling ging te keer en ik kon het bijna niet laten. Ik moest en zou het haar vragen? Weet j wel wie je bent? Weet je wie jouw heeft gecreëerd door wiens hand jij bent geschapen? Zij keek mij aan met grote verbazing. Onbekend met de woorden die ik tot haar sprak. Opgevoed in een wereld vol met leugens en bedrog. Achtergelaten schade, pijn en verdriet. Werkelijk? Wie o wie heeft vandaag de dag nog eigenwaarde?


Alles wat zij deed en zei was een stempel opgelegd door deze maatschappij. Haar woorden waren droog en leeg. Haar gedachten donker en zwart. Haar hart opgezogen in een hopeloos gat. Ik keek haar aan en mijn hart brak. Vragen hongerde mijn gedachten, zwevend door mijn hoofd? Hoe heeft het zover kunnen komen? Weet zij werkelijk niet wat zij bezit? Wat de Hoogste der Hoogste in haar heeft geplaatst?

Wie heeft haar ooit wijsgemaakt dat zij niets meer is dan een slavin voor het mannelijk geslacht. Wie heeft haar doen geloven dat dit haar lot is? Mijn hart huilt, tranen branden in mijn ogen. De vrouw die God zo uniek heeft geschapen heeft zich erbij Neergelegd….Toegegeven….Geaccepteerd..... Een vrouwelijke seks slaaf van de man te zijn. Hij gaat, hij komt, wanneer het hem uitkomt en wanneer hij maar wilt. Van deur tot deur van kamer naar kamer dringt hij door naar binnen met alle gevolgen van dien.De vrouwen verblind, gebonden door emoties en gevoelens, Geketend door valse verlangens en leugens. Hun ziel vast in een woestijn, zoekend naar een uitweg niet wetend waar te beginnen. Vandaag of morgen, morgen of vandaag?


Ik kijk naar haar, dwars door haar masker, dwars door haar leugens en verdriet. Ik zie het kind in haar. Onschuldig, puur, vol met blijdschap zoals God heeft bedoeld. Ze heeft het zolang volgehouden, haar leugen werd haar eigen waarheid. Ze greep naar mijn hand als een kind opzoek naar een uitweg. Ik sprak tot haar en zei: Laat je niet verleiden door mooie, loze praatjes, geef jezelf niet zomaar weg aan deze land rovers zij komen alleen maar langs om jouw koninklijke bezit te stelen.

Ik opende mijn bijbel en las haar het woord van waarheid voor: You are fearfully and wonderfully made. Prachtig en wonderbaarlijk geschapen. Je bent meer waard dan de duurste edelstenen, je bent een parel in Gods hand. Jij bent koninklijk geschapen en zoals jouw is er geen ander. Jij bent waardig en verdient respect, waardering en oprechtheid. Er is meer in jouw dan wat het blote oog kan zien, een engelen rijkdom, een hemels geschenk voor de juiste koning die jouw als vrouw wel waardig vindt.


Weet wie je bent!


Wat zal ik zeggen?

Posted by nadira58 on August 16, 2014 at 4:40 PM Comments comments (0)

Mijn Facebook page geeft mij al dagen aan dat het al een tijd geleden is dat ik mijn laatste activiteit poste. 41 dagen om precies te zijn. Wat zal ik zeggen, soms weet je gewoon even niet meer wat je moet zeggen. En heb je even tijd nodig voor jezelf. Tijd om na te denken over de pad die je bewandeld, tijd om te reflecteren, tijd om je koers te herstellen, tijd om nieuwe strategies uit te stippelen. Tijd om weer tot jezelf te komen. Wat zal ik zeggen er gaat zoveel om in mijn gedachten, er is zoveel dat ik nog graag zou willen doen. Schrijven, reizen, acteren, produceren, inspireren, zaaien en oogsten. Er is zoveel, waardoor ik soms niet eens weet waar ik moet beginnen. Maar gelukkig heb ik mijn geloof, mijn kracht die mij stap voor stap door het leven leidt. Waar zou ik zijn zonder mijn geloof, verloren en verdwaald in de drukte van mijn hoofd. Het is tijd om even tijd te nemen. Tijd om voor te bereiden, tijd om te genieten, tijd om te leven, tijd om er nu te zijn. Wat zal ik zeggen dit is even wat ik wilde delen. 

Poetry show 'De stem van een vrouw

Posted by nadira58 on April 20, 2013 at 9:40 AM Comments comments (0)

Het was een zeer geslaagde avond, gisteren avond. Gezellig eerst een broodje gegeten en toen zijn we weer keihard aan de slag gegaan met het oefenen voor onze show. Zoals sommige mischien al weten ben ik samen met stichting Live Your Talents bezig met het organiseren van een Poetry show. Samen met Chihiro Geuzebroek, Thania Balinge, Patricia, Islene Vemba zijn we bezig een woman poetry show te organiseren.. Gisteren was het weer zeer geslaagd. Intensief op sommige punten maar de positieve inzet werpt zijn vruchten af. Hou ons in de gaten. Morgen gaan we weer gezellig met de muzikanten, Bellita en Islene het zanggedeelte oefenen. Ik heb er zin in. Stay in touch:)


Be Blessed and Be a Blessing,

NMJ

Poetry show 'De stem van een vrouw

Posted by nadira58 on March 25, 2013 at 12:45 AM Comments comments (0)

Poetry show 'De Stem van een vrouw'

Ik wil jullie graag op de hoogte houden van een van mijn projecten. Deze poetry show 'De stem van een vrouw', is een van mijn dromen. Momenteel ben ik met 3 jonge dames bezig een poetry show te organiseren in samenwerking met stichting Live Your Talents. In september zal onze show uitgevoerd worden. Hieronder een kleine intro van de show: 'De stem van een vrouw'


Poetry show De stem van een vrouw

Met deze poetry show wil ik het publiek kennis laten maken met de stem die schuilt achter het hart van elke vrouw. Ieder vrouw is anders, iedere vrouw is bijzonder en unique, iedere vrouw heeft een verhaal, iedere vrouw heeft een verleden en iedere vrouw heeft een toekomst. Met eigen geschreven gedichten en bestaande gedichten van verschillende vrouwen wil ik het publiek in een poetische vorm kennis laten maken met het hart van een vrouw. De show is geschikt voor de jonge generatie vrouwen die vandaag in onze huidige maatschappij opgroeien, voor zowel de volwassene generatie. Voor vrouwen die door een donkere dal gaan en voor vrouwen die bemoedigd en geiïnspireerd willen worden. Dit is de stem van mijn hart, de stem van een vrouw. If you are a woman, you are blessed to be a woman, If you are alive, no matter where you came from you have a mission, find that key within your heart, only then you are able to complete your mission. We all have visions, We all have thoughts, We all have dreams. Rise like the morning sun, stand on your feet, don’t fear, keep your faith, hold on to your dreams and live your talents.

Hope to see you in the show :)

 

Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.